Amsterdams cijfer van de week: 7%

In 2006 lag de werkloosheid in Amsterdam met bijna 7% een stuk lager dan in 2005. Toen was nog bijna 10% van de beroepsbevolking werkloos.

De spectaculaire daling van de werkloosheid in Amsterdam is vermoedelijk voor een deel te danken aan de Turkse en Marokkaanse Amsterdammers. Met name in het westelijk deel van de stad, in Geuzenveld-Slotermeer en Bos en Lommer, nam de werkloosheid af. Het werkloosheidspercentage in deze twee stadsdelen ligt echter nog steeds ruim boven het Amsterdamse gemiddelde.

Stadspeil is een kwantitatief onderzoeksbureau. Kwantitatief wil zeggen: uitgedrukt in getallen. Een kwalitatieve uitspraak daarentegen zegt iets zonder getallen te gebruiken. Barbara en Maaike zijn echte “kwanti”s” en cijfers zijn aan de orde van de dag op het Stadspeil-kantoor. Wekelijks lichten zij via deze blog een getal uit dat opvalt.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>