Amsterdams cijfer van de week: 7,4

Vorige week ging het project ‘Welcome’ van start. Dit project heeft als doel de gastvrijheid in Amsterdam te verbeteren. Via presentaties, cursussen en bijeenkomsten worden ondernemers en dienstverleners bewust(er) en vaardig(er) gemaakt. Het effect daarvan wordt natuurlijk gemeten.

Het komende jaar vindt een continue meting plaats onder bezoekers van de stad door middel van een korte vragenlijst. De resultaten hiervan staan op www.welcomeamsterdam.nl. De afgelopen 5 dagen zijn 168 bezoekers gevraagd een rapportcijfer voor de gastvrijheid van Amsterdam te geven. Zij gaven gemiddeld een 7,4. Dat wordt een lastig klus om dit aardige rapportcijfer omhoog te krijgen..

Stadspeil is een kwantitatief onderzoeksbureau. Kwantitatief wil zeggen: uitgedrukt in getallen. Een kwalitatieve uitspraak daarentegen zegt iets zonder getallen te gebruiken. Barbara en Maaike zijn echte “kwanti”s” en cijfers zijn aan de orde van de dag op het Stadspeil-kantoor. Wekelijks lichten zij via deze blog een getal uit dat opvalt.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>